Til pressen

Der sker ting og sager, når erhvervslivet og kulturen danner par – ikke mindst den 11. juni, hvor Den Kongelige Ballet byder på en storslået forestilling under åben himmel i Resenlunds have. Entréen? Den er såmænd ganske gratis – for med økonomisk opbakning fra en lang række fonde, virksomheder og Skive Kommune får alle mulighed for at få sig en kulturoplevelse af den sjældne slags på vore breddegrader.

Læs mere i pressemeddelelsen herunder eller på Skive Kommunes hjemmeside:

https://skive.dk/nyheder-og-presse/2022-kultur-og-fritid/skiveegnens-kulturuge-aabner-med-den-kongelige-ballet/

Balletforestillingen er arrangeret af Skive Almene Kultur og Festival Fond med støtte fra Spar Vest Fonden, Skive Kommune, Spar Nord, Sparekassen Midt Vest Fond, bgb a/s, bgb invest a/s, Færch Fonden, Jyske Bank, Scantruck, Kaj Ove Madsen A/S, XL Roslev, A-Sport, Børge Hansen A/S VVS, Guldsmed Ø og Dekolet.

Pressemeddelelse

Skiveegnens Kulturuge åbner med Den Kongelige Ballet

Sæt kryds i kalenderen den 11. juni kl. 16, hvor Den Kongelige Ballet åbner Skiveegnens Kulturuge med en storslået balletforestilling i Resenlunds have.

Det er ikke hver dag, at borgere og gæster kan opleve en professionel balletforestilling under åben himmel uden at krydse kommunegrænsen. Endda med gratis entré.

– Vi er meget glade for, at Den Kongelige Ballet har valgt at besøge os i Skive Kommune. Det bliver en fantastisk flot indledning på Skiveegnens Kulturuge, siger Kent Sørensen, Kultur & Fritidschef i Skive Kommune.

Arrangementet i Resenlund er søsat af Skive Almene Kultur og Festival Fond, og bliver startskuddet på kulturugen, som finder sted på hele Skiveegnen den 11.-18. juni. I maj udgiver Skive Kommune det samlede program fyldt med store og små arrangementer, men allerede nu løftes sløret for Den Kongelige Ballets besøg på den første dag:

– Selvfølgelig er vi glade for fondens ide om at præsentere Den Kongelige Ballet i kulturugen, og det er imponerende, at så mange private virksomheder har bidraget så omfattende i forlængelse af Kultur- og Fritidsudvalgets støtte. Det er et erhvervs- og kulturliv, som kan og vil løfte sammen, siger Kent Sørensen.

Ballet for alle

Kaj Ove Madsen, formand for Skive Almene Kultur og Festival Fond, glæder sig også over, at arrangementet har mødt udpræget velvilje, og at de mange brikker nu er faldet godt på plads:

– Den Kongelige Ballet har ikke tidligere givet en udendørs forestilling i Skive Kommune, så da tilbuddet kom, var vi ikke i tvivl om, at vi måtte slå til, selv om der da godt nok var mange ting, der skulle ordnes. Nu håber vi, at rigtig mange vil komme og nyde eftermiddagen i de skønne omgivelser i Resenlunds have. Du behøver ikke at være en garvet balletelsker for at få en oplevelse i særklasse. Alle er velkomne til et par hyggelige timer, siger Kaj Ove Madsen og tilføjer:

– Nu krydser vi fingre for, at vi får en flot sommerdag, da arrangementet jo er udendørs. Skulle der mod al forventning, komme et regnskyl, ja så bliver det aflyst, og Det Kongelige Teater sætter os på programmet i 2023, men den risiko må vi tage med.

Erhvervslivet bakker op

For at give alle i Skive Kommune mulighed for at opleve arrangementet den 11. juni, kører der specielle ’balletbusser’ fra alle hjørner af kommunen. Busbilletten bliver til en meget lav pris, og selve adgangen til forestillingen er ganske gratis.

Når Den Kongelige Ballet optræder live, og du kan nyde den danske sommeraften på plænen med familien, vennerne og picnickurven, står en lang række af fonde, virksomheder og aktører i baggrunden og har fået det hele til at ske: Balletforestillingen er arrangeret af Skive Almene Kultur og Festival Fond med støtte fra Spar Vest Fonden, Skive Kommune, Spar Nord, Sparekassen Midt Vest Fond, bgb a/s, bg binvest a/s, Færch Fonden, Jyske Bank, Scantruck, Kaj Ove Madsen A/S, XL Roslev, A-Sport, Børge Hansen A/S VVS, Guldsmed Ø og Dekolet.

– … og det kan ikke siges mere klart, at uden den støtte, der er samlet ind her, havde arrangementet ikke kunnet lade sig gøre, understreger Kaj Ove Madsen.